Over sportpodologie

Optimaal uw sport kunnen beoefenen

Als sporter wilt u zo optimaal mogelijk en probleemloos uw sport kunnen uitvoeren. Soms gaat er iets mis, maar waar? Ligt het aan de trainingsopbouw, het trainingsschema, de looptechniek of zijn het misschien de schoenen? Vaak wordt hier pas naar gekeken wanneer de eerste pijnsignalen zich aandienen en een blessure volgt.

Wat kan een sport podoloog voor u doen?

Door middel van een gericht onderzoek, waarin houding en bewegingen worden vastgelegd en geanalyseerd, gaan we kijken waar en waarom deze hinderlijke klachten ontstaan. Tijdens dit onderzoek kunnen we gebruik maken van een loopband. Terwijl u wandelt of hardloopt op de band worden de bewegingen met een videoanalyse vastgelegd. Dit gebeurt zowel blootsvoets als met eigen sportschoenen.

Aan de hand van de beelden kunnen we laten zien waar het eventueel mis gaat in de bewegingsketen, waardoor er mogelijk een blessure in stand wordt gehouden of zelfs verergert. Na dit inzicht volgt een plan van aanpak. Dit kan variëren van looptechniek instructies, een sportschoenadvies, aanpassingen aan het sportschoeisel of sportinlays die individueel aangemeten worden.

Ervaren hoe het is om blessurevrij en probleemloos te kunnen sporten? Wij kunnen u hierbij helpen.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.