Over podologie

Wat is podologie en voor wie is het bedoeld?

Podologie richt zich op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen, voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De binnen de podologie gehanteerde therapie bestaat uit het adviseren, het voorkomen en bestrijden van klachten en het toepassen van corrigerende, ondersteunende of beschermende technieken aan de voet.

Wat doet een (register) podoloog?

Een (register) podoloog is gespecialiseerd in het behandelen van voet- en houdingsklachten. U kunt hierbij denken aan standafwijkingen van de voet, standafwijkingen van de tenen, voorvoetklachten, hielpijnklachten, zenuwklachten, pijnklachten aan enkels, knieën, heup, rug of nek en bij systeemziekten zoals reuma of diabetes die vaak gepaard gaan met voetklachten.

Een registerpodoloog is op grond van opleiding en de kwaliteitseisen die aan de praktijk gesteld zijn, ingeschreven in het kwaliteitsregister van KABIZ. Hier is de term register aan gelieerd.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.