1. Toepasselijkheid

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen patiënt en registerpodoloog, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen.

2. Toepasselijk recht

Op alle opdrachten / overeenkomsten is het Nederlandse rechts van toepassing. Indien de registerpodoloog een bedrag uit hoofde van geleverde diensten aan de patiënt te vorderen heeft, hetwelk de competentie van de Kantonrechter te boven gaat, zal de Arrondissementsrechtbank te ’s- Hertogenbosch bij uitsluiting bevoegd zijn.

3. Betaling

Geleverde zorg en therapieën worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

  • Kosten welke buiten uw aanvullende zorgverzekering vallen betreft de eigen bijdrage. Hiervan ontvangt u een factuur.
  • Indien u niet aanvullend verzekerd bent voor podologie, ontvangt u van de verleende zorg een factuur.
  • Betalingen dienen o.v.v. het factuurnummer te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum.
  • Indien de patiënt niet binnen de gestelde termijn van 14 dagen na factuurdatum heeft betaald, zal de registerpodoloog een betalingsherinnering sturen.
  • Bij uitblijven van betaling zal een aanmaning verstuurd worden, met een laatste betaaltermijn van 14 dagen. Indien ook daar geen gehoor aan gegeven wordt, zal het incassobureau de verdere afhandeling overnemen. De hoogte van de buitengerechtelijke incassokosten wordt berekend als percentage (15%) van het openstaande factuurbedrag. Daarbij geldt een maximumbedrag van € 2.500 en een minimumbedrag van € 40.
  • Bij een meerwerkopdracht, betrekking hebbende op een eerdere overeenkomst, zijn deze bepalingen eveneens van toepassing.

4. Annulering

Indien een opdracht door de patiënt wordt geannuleerd, is de patiënt gehouden alle door de registerpodoloog aantoonbare kosten te vergoeden.

5. 1e Controle consult

Na het afleveren van de 1e podologisch zooltherapie hoort een controleconsult. Tijdens deze 1e controle kan besloten worden een aanpassing in de zooltherapie te maken.

6. Podologische zolen, gecertificeerd voor veiligheidsschoenen

Wanneer podologische zolen in veiligheidsschoenen worden gedragen dienen deze te voldoen aan door de schoenfabrikant gestelde voorwaarden. Voor de vervaardiging van zolen zijn protocollen opgesteld om de garantie op veiligheid en ESD bescherming van de veiligheidsschoen te waarborgen. De materialen, lijmsoorten en het productieproces is afgestemd op het betreffende schoenmerk en kan hierdoor gecertificeerd worden voor de veiligheidsschoen.

7. Garantie

De door de registerpodoloog geleverde producten en diensten vallen onder de term medische hulpmiddelen en preparamedische zorg. Podologische - medische hulpmiddelen zijn op maat gemaakte producten en valt derhalve niet onder de term consumentenproducten. Op het effect van de podologische hulpmiddelen en preparamedische zorg wordt geen garantie gegeven. Uiteraard zijn wij als preparamedische zorgverleners verplicht het hoogst haalbare uit de podologische zorg te leveren voor de verbetering van klachten.

8. Vergoeding zorgverzekeraar

Podologische consulten en therapieën worden onder de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. De patiënt is zelf verantwoordelijk en wordt geadviseerd voor de actuele informatie contact op te nemen met zijn/haar zorgverzekeraar. De patiënt kan geen rechten ontlenen aan de door de registerpodoloog verstrekte informatie voor wat betreft vergoedingen van zorgverzekeringen, daar wij nooit 100% zeker zijn of deze informatie actueel is.

9. Declaratie zorgverzekeraar

Podozorg-Vorden en Podozorg-Doetinchem draagt zorg voor de rechtstreekse declaratie van kosten vallende onder de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. U ontvangt alleen een factuur van de kosten welke niet binnen uw aanvullende zorgverzekering vallen.

10. Verzuimd consult

De voor de patiënt gereserveerde tijd voor een consult die niet 24 uur van te voren is afgezegd, wordt in rekening gebracht. Indien de patiënt te laat is voor zijn/haar consult dient er een nieuwe afspraak gemaakt te worden. De verzuimde afspraak wordt in rekening gebracht.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Marieke

    “Duidelijk overleg over de doelen en voortgang van de behandeling. Er wordt verder gekeken dan de klachten om onderliggende oorzaken te achterhalen.”

  • format_quote

    Ervaring van Pieter

    “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

  • format_quote

    Ervaring van Frans

    “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

  • format_quote

    Ervaring van Jesse

    “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 21 november 2024

    Een tarsale coalitie

    We spreken van een tarsale coalitie wanneer twee voetwortelbeentjes (gedeeltelijk) aan elkaar zijn vergroeid tot één groter botstuk.

    Door Podozorg Nederland

  • 29 oktober 2024

    Pijnlijke voeten door lopen op hoge hakken

    Pijnlijke voeten en voetklachten door het lopen op hoge hakken? Ontdek veelvoorkomende problemen en tips om klachten te voorkomen.

    Door Podozorg Nederland

  • 03 oktober 2024

    Het (afdek)materiaal van uw steunzolen

    Het juiste (afdek)materiaal voor uw steunzolen is essentieel voor uw voetklachten en verlengt de levensduur van de zolen.

    Door Angelique Bekkema

  • 13 augustus 2024

    Shockwave therapie bij hielklachten

    Shockwave therapie voor hielklachten: uitleg over de behandeling, verschillende methoden, en de voordelen van combinatie met therapiezolen.

    Door Bianca Moll

  • 18 juli 2024

    Therapietrouw en podologie

    Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

    Door Harrie Moerings

  • 20 juni 2024

    Valpreventie bij ouderen

    Leer hoe podologen en podotherapeuten bijdragen aan het voorkomen van valincidenten en ontvang tips voor veilig schoeisel en een veilige thuisomgeving.

    Door Ka Ho Liu